Michelle van der Weijden

Uw acupuncturist

Enkele jaren geleden ben ik zelf in aanraking gekomen met acupunctuur door lichamelijke klachten. Veel had ik al geprobeerd, maar niet veel hielp. Een acupuncturist zei tegen mij: ‘Laat mij het proberen!’ Zo gezegd zo gedaan. Mijn klachten werden snel minder, later verdween het zelfs.

Op dat moment werkte ik als Oefentherapeut Mensendieck in mijn eigen praktijk. Prachtig vak, maar ik miste ‘iets’. Wat dat iets was, werd mij pas duidelijk nadat ik in aanraking kwam met acupunctuur. Ik was altijd maar bezig met het externe van de mens en het beweeggedrag. Vele klachten verbeterden en/of verdwenen. Maar soms had ik een patiënt die er werkelijk alles aan deed en het geleerde goed toepaste, maar geen vooruitgang boekte. Wat is er aan de hand?? Dit antwoord vond ik in de acupunctuur. Het interne, de energiehouding, speelt een belangrijke rol! Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. Lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar. Ziekte of pijn is dus niet alleen lichamelijk, het is een verstoring in het algemene welzijn.

Mijn interesse was gewekt! Met een beetje stimulatie van mijn behandelend acupucturist heb ik besloten acupunctuur te gaan studeren. En al tijdens de studie wist ik dat dit mijn vak is! Nu kan ik, met mijn kennis van mijn studies, mensen een compleet pakket bieden.

Acupunctuur Hoofddorp Michelle van der Weijden alternatieve zorg

‘Anderen kunnen helpen is hetgeen wat mij blij maakt’

Scholing

  • Opleiding tot oefentherapeut Mensendieck, Hogeschool van Amsterdam, 2015
  • Medical taping, Fysiotape, 2015
  • Slaapoefentherapie, Meditrainer, 2017
  • Opleiding Acupunctuur, TCM Academie Nederland, 2021 (cum laude)
  • EHBO met reanimatie + AED (Oranje Kruis), Reddingsbrigade Heemstede, jaarlijks